bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh

Liefdevolle bruiloft bij Orangerie Mattemburgh

Met een collega fotograaf mee naar een bruiloft als second shooter is altijd super leuk.

Ten eerste is het ontzettend gezellig om eens samen aan het werk te zijn, maar daarnaast is het ook ontzettend leerzaam. Niet alleen omdat je een collega een hele dag aan het werk ziet, ook omdat je anders te werk moet gaan. Zorgen dat je elkaar niet in de weg loopt, fotograferen uit onverwachte hoeken (omdat je “vertrouwde hoekje” bezet is), richten op andere zaken (focus op de gasten ipv op het bruidspaar). Allemaal dingen waardoor je al je vertrouwde dingetjes los moet laten. Dat levert andere beelden op, maar ook vertrouwen om tijdens het fotograferen van een bruiloft de “vaste routine” los te durven laten en zo nog toffere foto’s te maken.

Op de bruiloft van Laura en Joost mocht ik als second shooter mee met collega Caroline Elenbaas van Cfoto. In deze blog laat ik graag een aantal foto’s zien die ik gemaakt hebt tijdens deze mooie dag.

Voorbereidingen

Meestal gaat in de ochtend alle aandacht uit naar de voorbereidingen van de bruid, maar ook voor de bruidegom is dit moment heel speciaal. Ook dat is zo tof aan een second shooter! Terwijl Caroline bij de bruid was, fotografeerde ik de voorbereidingen van de bruidegom.

bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh

Ophalen van de bruid

Doordat mijn focus vandaag vooral lag op het vastleggen van de gasten kon ik onderstaande foto’s maken tijdens het ophalen van de bruid. Waar ik tijdens een eigen reportage waarschijnlijk gekozen had voor het vastleggen van de gezichtsuitdrukking van de bruid, “moest” ik hier kiezen voor de gasten (anders had ik voor de neus van Caroline gestaan en dat nou net niet de bedoeling). De spiegel in de kamer was echt een cadeautje, zo had ik stiekem toch het gezicht van de bruid ook op de foto.

bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh

Reportage op locatie

Tijdens de reportage op locatie is Caroline het bruidspaar aan het fotograferen geweest. Ik heb mijzelf de opdracht gegegeven om overzichtsfoto’s en achter de schermen foto’s te maken. Als je goed zoekt, dan zie je op een van onderstaande foto’s nog ergens een fotograaf verstopt in het gras.

bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh

Ceremonie, receptie, diner en feest

Tijdens de ceremonie, de receptie, het diner en een stukje van het feest heb ik gewoon lekker mee gefotografeerd.

bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh
bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh

Experimentje met de openingsdans

Bij de openingsdans ben ik, in overleg met Caroline, gaan experimenteren. Ik vond de lichtjesvloer zo tof, dat ik hier graag iets speciaals mee wilde doen. Ik ben met mijn 24 mm lens op mijn camera op de grond gaan liggen, om zo over de lichtjesvloer het bruidspaar tijdens hun openingsdans te fotograferen. Bij een bruiloft waar ik alleen fotografeer zou ik dit nooit aandurven, veel te bang dat het niet zou lukken om een toffe foto van het bruidspaar te maken en dat ik dan niets zou kunnen opleveren van dit moment. Nu weet ik dat de angst voor niets is, want ik vind dit toch echt wel een heel toffe foto geworden.

bruidsfotografie-bruiloft-trouwen-bergen-op-zoom-mattemburgh

No Comments

Post a Comment